INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Кирил Петков: Не съм нарушил Конституцията, за да бъда министър

Министърът на икономиката Кирил Петков заяви, че като български гражданин е направил всички необходими административни стъпки, преди да стане министър, за да се откаже от канадското си гражданство. Той каза това пред журналисти преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/.

„Аз направих всички нужни стъпки, сега въпросът е възможно ли е според вас един български гражданин да е направил всичките тези действия, но да се чака бележка или някакъв административен акт на чужда държава и това да предопределя неговите права и да предопределя още повече възможността на българския народ да избира кой да бъде народен представител, министър или президент“, каза Кирил Петков.

По-рано през деня от ГЕБ-СДС внесоха в конституционния съд искане да се установи дали има противоконституционност при назначаването на служебния кабинет от президента Румен Радев. Вносителите на искането са Даниел Митов и Радомир Чолаков и във връзка с твърденията, че икономическият министър Кирил Петков в момента на назначаването си на длъжността е бил с двойно гражданство – българско и канадско.

Няколко часа по-късно от конституционния съд съобщиха, че е образувано дело по искането на 55 депутати. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.08.2021 г. 14:50 ч.

Източник: Dariknews

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x