INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си сертификат

Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си сертификат. Това изискване влезе в сила в Северен Кипър като част от „новогодишния“ пакет по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса.

Живеещите в северната част на Кипър, които не са получили допълнителната доза ваксина, се считат за неваксинирани, гласи решението на Върховния комитет по заразни болести, което се прилага от вторник. За ваксинираните с препаратите на „Пфайзер“ и „АстраЗенека“ това условие започва 6 месеца след първоначалната имунизация, а за тези с китайската ваксина – 3 месеца.

В същото време беше обявено, че само ваксинирани могат да участват в новогодишни събития. Масови новогодишни тържества в училища, офиси и учреждения няма да се провеждат.

С новите мерки се прекратяват домашните посещения и се забранява събирането на повече от 10 души членове на семейството.

През последната седмица Северен Кипър регистрира нарастване на новозаразените с коронавирус до над 300 случая на ден; 74% от населението в северната част на острова са ваксинирани с двете дози, а малко под 30% са с бустерната доза, отчитат местните здравни власти.

Кипърските турци получиха ваксини на „Пфайзер“ и „АстраЗенека“ от ЕС чрез Република Кипър и китайски ваксини от Турция.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 08.12.2021 г. 10:03 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x