INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Киев: Настъпи моментът на истината за отношенията между Украйна и Германия

„Настъпи моментът на истината за отношенията между Украйна и Германия“, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба във връзка с решението на Берлин да не доставя нападателни оръжия за страната му.

Кулеба смята, че за отношенията между двете страни може да се съди по няколко въпроса: подкрепата на Германия за мощни санкции срещу Русия, съдбата на газопровода „Северен поток 2“ и доставките на оръжия. Според украинския външен министър последният спорен въпрос може да бъде решен по няколко начина:

„Единият е директна доставка, вторият – даване на разрешение от Германия на трета страна за препродажба на германски оръжия на Украйна, и третият – съгласие на Берлин за закупуване на оръжия от Украйна чрез системата на НАТО. При последния вариант изобщо не може да се говори за блокиране от страна на Германия“, коментира Кулеба.

В същото време той благодари на германския външен министър Аналена Бербок за обещаната икономическа помощ за Украйна. Но изрази съжаление, че за момента с това се изчерпва подкрепата на Германия.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 25.01.2022 г. 12:11 ч.

Източник: БНР

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x