INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

От КЕВР обявиха новата цена на природния газ

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране прие каква да бъде цената на природния газ за периода от 1 май до 31 май.

В съответствие с изменението на цената на природния газ на международния пазар Комисията постанови нова цена на природния газ, която става 22 лева и 35 ст. за мегаватчас. Това заяви чрез онлайн брифинг председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов по повод цените на природния газ, парното и тока.

,,За април това е намаление с 11%. В същото време искам да отбележа, че ако потърсим резултат от двата месеца, в които прилагаме новата ценообразуваща формула , комулативно цената на природния газ за българските потребители намалява с приблизително 50%, тоест наполовина. Тази цена, която обявих от 22 лв. И 35 ст. на мегаватчас ще действа до края на месец май“, допълни доц. Иванов.

,,Съгласно решението, което приехмe за цялата страна, допълнителното намаление на топлинната енергия е с 3,3 процента, или това е с близо 4 процента. Намалението за София е пет процента, за Враца е четири процента, за Пловдив е един процент, за Плевен е два процента, за Бургас също е два процента, за Варна е един процент, за Велико Търново е три процента и за Разград намалението е с два процента“, съобщи още председателят на КЕВР.


Публикувано на 01.05.2020 г. 16:10 ч.

Източник: Novini

Още по темата: