INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Каракачанов: Раздялата с НФСБ не е развод, а естествен ход на събитията

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще бъде водач на листата в Плевен за предстоящите парламентарни избори. Той определи раздялата с НФСБ като „естествен ход на нещата“.

„Не бих нарекъл раздялата с НФСБ политически развод“, каза вицепремиерът и министър на отбраната:

„Това е един естествен ход на събитията в политиката. Това е преобладаващото мнение на нашите структури в страната – над 75% от представителите в страната бяха за самостоятелно участие на тези избори. Проведохме срещи с колегите от НФСБ. Не го наричам „развод“.

Социологията наистина показва, че няма проблем с 4-процентовата бариера. Въпросът не е в нея, а в това, че патриотичният вот няма къде да избяга, т.е. да се разпилее, да влезе в пясъка, той не може да бъде откраднат или прилъган от формации, които се появиха снощи, както се казва, и обясняват, че те са солта и пипера на земята. Някои от тях ги гледаме и само по телевизора“.

Вчера стана ясно, че коалицията „Обединени патриоти“ престава да съществува, след като ВМРО официално обяви, че ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

По-рано лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви пред БНТ, че е бил изненадан от решението на ВМРО да се яви самостоятелно на парламентарните избори на 4 април. По думите му до последния момент се обсъждало съвместно явяване на вота.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.02.2021 г. 16:12 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x