INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Каракачанов: Няма да има предсрочни избори

Няма да има предсрочни избори, никоя партия не желае служебно правителство, назначено от президента Радев. Това заяви военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по бТВ.

Според него ще има правителство, защото сме се намирали в икономическа криза повече от една година. „Надявам се партиите в парламента да проявят политическа отговорност. Румен Радев е силна кандидатура за за нов президент, на този етап ВМРО няма да го подкрепи. Към днешна дата аз не бих се кандидатирал за президент“, каза Каракачанов.

По думите му не влезли в парламента, защото решили да се явят на избори сами. „Една лоша дума не казахме за нашите опоненти. По-добре е да оставиш с една позитивна кампания един спомен, какво си свършил в парламента, какво си свършил като министър. Не съжалявам, че не се явихме с НФСБ на изборите. Благодаря на тези 117 000 българи, които гласуваха за ВМРО, малко не достигна да съберем 4 процента“, каза още той.

На въпрос дали за президентските избори от ВМРО биха издигнали кандидатурата на Ангел Джамбазки Каракачанов отговори, че „най-вероятно не“.

„Българските политици обещават всичко като на циганска сватба, но след това забравят какво са обещали. Така всяко едно управление се изхабява“, отбеляза военният министър и сподели, че е доволен от направеното от ВМРО през последните четири години в управлението.

По думите му най-голямата им грешка е била, че са се опитвали да решават споровете в коалицията с диалог, а очевидно е трябвало с „удари по масата“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.04.2021 г. 18:30 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x