INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Каракачанов: Не сме обсъждали бъдеща коалиция с ГЕРБ

Дали изборите ще са на 28 март, април или май, президентът трябва да реши до седмица, за ВМРО няма никакво значение. Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ.

Има неща, по които се различаваме, трябва единият да приеме визията на другия или да се направи компромис. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов
в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA News.

По думите му РС Македония е имала шанс още ноември миналата година да насрочи дата за преговори, но не е пожелала да се възползва от него. България не е наложила вето, просто е казала, че не са готови за дата за преговори.

Според него България е „за“ разширението на ЕС в Западните Балкани, а езикът на омразата срещу всичко българско притеснява.

„Омразата е на базата на груба и гнусна фалшификация на историята. България има негативен образ с обидни квалификации в македонското съзнание. Република Северна Македония има шанс да получи дата за преговори още януари или февруари, ако подпишат анекса с 12 точки, които сме предоставили“, заяви министърът.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.01.2021 г. 19:14 ч.

Източник:novini.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x