INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Към момента няма работни версии за причината за пожара в Пловдив

Екоинспекцията в Пловдив продължава с измерванията за чистотата на въздуха след вчерашния пожар в складове в града. Пожарът засегна около 5 декара със складове за строителни материали.

Задушливата миризма се все още се усеща в района на пожара. За пожара вече е образувано досъдебно производство за предизвикване на пожар по непредпазливост. Заради естеството на материалите, които са горели, задушливата миризма е била изключително опасна.

Дежурен екип от пожарната остана на място през нощта.

Анелия Влахинова от пресслужбата на пожарната в Пловдив обясни, че нощта е преминала спокойно. Смята се, че нещата вече са се успокоили. Работа трябва да започнат разследващиге.

Към момента няма работни версии за причината за пожара.

При получаване на сигнала на място са били насочени 4 екипа, а след това още 5. Пожарът беше локализиран и погасен. Той е обработен в рамките на 5 часа.

Атанас Кунчев, зам.-кмет на района „Източен“ каза пред БНТ, че няма сигнали от граждани за уплаха или задушливи миризми.


Публикувано на 08.05.2020 г. 07:22 ч.

Източник:БНТ

Още по темата: