INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Какво установи проверката на МРРБ на АМ “Тракия“

Хоризонталната маркировка, положена в ремонтирания участък на автомагистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, към момента гарантира безопасността на движението. Това установи проверка на представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез Агенция „Пътна инфраструктура“ и Института по пътища и мостове, които се отзоваха на покана от Европейския център за транспортни политики за измерване на дневната и нощната видимост на маркировката при 208-и км на магистралата в дясното платно за Бургас.

След проверка на сертификата за калибриране (точност на измерването) на ретрорефлектометъра на Европейския център за транспортни политики беше установено, че апаратът е надлежно калибриран и измерените стойности са съгласно дадените в сертификата.При измерванията на характеристиките на маркировката беше констатирано, че дневната видимост отговаря на изискванията в началото на експлоатацията, каза н.с. Дафинка Пангарова от Института по пътища и мостове. Нощната видимост при влажни условия е над изискванията, а нощната видимост за суха настилка е под изискванията за начална експлоатация, но над изискванията за безопасна експлоатация (над 150 миликандела за лукс на кв.метър, което е мерната единица за коефициент на яркост при обратно отражение), подчерта Дафинка Пангарова.

Тъй като маркировката е пусната в експлоатация на 16 юли, трябва да се изчака до 10-14 дни за актуално измерване, съгласно стандарта БДС EN1436 и да се направи измерване на достатъчен брой представителни участъци с необходимата статистическа обработка и неопределеност на измерванията, обясни експертът от Института по пътища и мостове.

След анализ на получените резултати и при установяване на несъответствия с нормативните изисквания изпълнителят на полагането на маркировката ще извърши премаркиране, съгласно гаранционните условия на договора, заяви директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в Агенция „Пътна инфраструктутр“ инж. Даниел Иваничков.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.07.2021 г. 16:06 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x