INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

3-ти март във Варна, как ще протекат честванията

Тържествата по повод Националния празник – 3-ти март, във Варна започнаха в 10 часа с тържествено издигане на националното знаме на пл. „Независимост“. Следва полагане на венци и цветя пред паметниците на Граф Игнатиев, на руските и на украинските войни в Морската градина.

В 12 ч. пък ще започне 58-мата лекоатлетическа щафетна обиколката организирана от националното радио.

След официалното откриване на състезанието до сградата на Радио Варна, бегачите ще премерят сили от стартовата линия до Слънчевия часовник. Право на участие имат всички желаещи, стига да са сформирали отбор от 5 души. Веднага след приключване на бяганията започва надпреварата по колоездене. Стартът на плувната надпревара ще е от 11 ч. на комплекс „Приморски“.

Призовават се всички участници и зрители да бъдат изключително стриктни и да спазват законовите разпоредби свързани с епидемиологичната обстановка.

Миналата година участниците в надпреварата бяха над 200 души. В щафетната плувна надпревара участиците бяха повече от 50, а в колоездачната щафета имаше 30 състезатели от Бургас, Несебър и Варна.

Следобед, проявите за 3-ти март продължават с полагане на цветя и венци на Мемориал на руските воини освободители в 13:30 часа.

В 18 ч. е началото на Концерт-спектакъл „Магията на българската музика и танц“, представен от учениците на НУИ „Добри Христов“. Концертът ще се проведе във Фестивалния и конгресен център.

Още един концерт ще има днес. Той ще се излъчва онлайн и е под надслов „Аз българин съм се родил“ Концертът се организира за осма поредна година от общината и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Може да бъде проследен от 18 ч. във facebook и youtube каналите на университета, както и на сайта www.varnanamladite.com.

Тържествата днес ще приключат с тържествената заря – проверка от 19:30 ч. на площада пред Катедралата във Варна.

Заради ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, събитията няма да преминат по установения протоколен ред. Всички граждани и организации могат да поднесат венци и цветя при спазване на мерките за безопасност, като е предвидено озвучаване.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.03.2021 г. 11:30 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x