INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Кабинет по Киберсигурност откриват в ТУ варна

Дългогодишното партньорство на университета с Ardes.bg – една от водещите компании на пазара с потребителска и бизнес ИТ техника, стана повод за реализацията на проект по оборудване на кабинета по Киберсигурност в Технически университет-Варна.

Активното разработване на темата Киберсигурност в ТУ-Варна започва в началото на 2020г. първоначално с фокус към магистърска програма. В процеса се включват преподаватели от катедра „Софтуерни и Интернет технологии” и през юни Академичният съвет на ТУ-Варна приема учебния план. Официалното откриване на кабинета се състоя на 04.02.2021 г.

Ardes.bg от своя страна, която вече над 20 г. развива успешна дейност в сферата на информационните технологии и чийто собственик и управляващ е бивш възпитаник на учебното заведение, безвъзмездно предостави и обезпечи техническата база на специалността, в която през учебната 2020 – 2021 г. се обучават първите студенти от магистърската програма. Дарението включва десктоп компютри, монитори и периферия Dell, доказан производител на качествена и надеждна компютърна техника.

ТУ-Варна ще продължи да развива специалността „Киберсигурност“ и се очаква тя да се радва на интерес от широката аудитория, както от завършващи бакалавърската си степен студенти, така и от работещи със стаж в различни сфери и йерархични организационни нива, например системни и мрежови администратори, ръководни позиции в ИТ и информационната сигурност, защитата на личните данни, контролни и одитни функции.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 04.02.2021 г. 19:39 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x