INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Жени на мотошествие в подкрепа на кампания срещу рака на гърдата

Десетки жени от цяла България се обединяват в мотошествие в подкрепа на международна здравна кампания, посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата.

В Пловдив и Асеновград дамите с мотори организират поредица от събития, в които ще информират за важността на ранния скрининг, профилактика на заболяването и поддържане на добро емоционално здраве.

Представителки на събитието проведоха разяснителен форум относно причините, превенцията и лечението на заболяването. Бяха разпространени информационни материали, апелиращи към това повече дами да се подложат на профилактичен преглед, който е най-ефективно средство за ранно откриване и лечение на заболяването.

Гостите имаха възможност да подпомогнат с дарение целите и дейностите на Фондация „Една от 8“. Придружавани от „Пловдив райдърс“, момичетата ще направят атрактивно шествие по основните булеварди на града, носейки отличителните знаци на кампанията.

Чрез един по-нетрадиционен начин и с достигане на различни обществени среди, сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ цели да даде своя принос за ранното откриване на рака на гърдата.

Събитието се инициира и организира от Сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“. Реализира се в подкрепа на фондация „Една от 8“ и със съдействието на мотористите-домакини от PLD Riders и MC TORNADO Асеновград.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.10.2020 г. 15:45 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x