INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Жени Калканджиева и синът и – в ареста след съседски скандал

Двамата са отведени в ареста от полицаи на 6-то РПУ късно снощи на връх Герьовден.

До ареста се е стигнало след избухнал спор още в следобеда на вчерашния ден, в кооперацията в „Бояна“, в която живеят Жени, синът и и съседите им Маги и Ралица Захариеви, с които е възникнал конфликтът.

„През деня днес чухме, че се тропа и блъска по вратата ни. Отворихме и видяхме накъсани листчета хартия. Евгения беше на стълбите. Крещеше и псуваше. Обадихме се в полицията. Когато полицаите дойдоха, тя продължи да обижда и буйства. Блъскаше майка ми. Наложи се да се обадим на Спешна помощ и дойде линейка, защото на майка ми й прилоша“, разказа пред Glas.bg 22-годишната Маги Захариева.

Съвсем друга версия беше съобщена от самата Евгения Калканджиева.

„Тези хора ме тормозят. Опитаха се да ми направят магия, сложили са някакви накъсани листчета пред вратата ми. Искат да напусна жилището, което вече 10 години изплащам. Тачо се изнесе, всички да са спокойни, но аз няма да напусна кооперацията. Ние не сме лоши хора, просто сме истински“, заяви тя.

Скандалът продължавал в течение на няколко часа. През това време Жени замервала с яйца през терасата си колите пред кооперацията. При идването на полицията на адреса се стигнало и до нецензурни думи към униформените. През нощта Калканджиева е отведена в ареста на 6-то РПУ. Съседи предложили да гледат 10-годишният и син , но тя не се съгласила и се наложило детето да се качи с нея в патрулката.

Преди две седмици съпругът на Калканджиева – Стефан Манов-Тачо е бил арестуван пък заради побой над съсед.


Публикувано на 06.05.2020 г. 14:26 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: