INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Млада майка изработва и дарява предпазни шлемове

Когато коронавирусът преминава границите и на нашата страна Кристина решава, че не може да стои безучастно. Намалява производствения капацитет на собствения си бизнес, за да може да отдели материал и време за производството на предпазни шлемове. Днес, жената е произвела вече над 400. Всички те са дарени на болници в цялата страна.

Кристина е майка на 2-годишно момиченце. Доскоро работела в уеб агенция. Когато Елеонора се появила в живота ѝ обаче, я вдъхновила за промяна.

„Исках да направя нещо, което да има стойност за хората и най-вече за майките с деца”, споделя Кристина в „Събуди се“ по NOVA.

Донесла вкъщи 3D принтер и след безброй опити и безсънни нощи произвела първата си формичка за сладки. В началото получавала по 2 поръчки на ден. Днес – по 50. Купила още принтери, наела помещение и двама служители.

Пандемията, която промени живота ни, разтърсила и Кристина. Преди три седмици решила, че полезна може да бъде и тя. Намалила производствения капацитет на формичките за сладки и на половината си 3D принтери започнала да произвежда предпазни шлемове. Файлът, който програмира дизайна им, е одобрен на международно ниво. И шлемове като тези на Кристина, се използват в цял свят.

„Произвела съм около 400 броя за болниците в Ямбол и Момчилград и за община Велико Търново. Дарила съм и на частни лица, които работят с много хора”, каза Кристина.

Дали ще шие маски, ще дарява спирт, ще произвежда шлемове или просто ще помогне на човек в нужда, Кристина вярва, че в ситуация като настоящата да прави добро трябва и може всеки.

„Засега имам и финансовата възможност, и физическата възможност да ги произвеждам, тъй като след като се произведат на машините, трябва да ги сглобя, което си отнема доста време. Но ще дам всичко от себе си докато има нужда и докато мога да ги дарявам”, добавя Кристина.

Всеки, който смята, че помощта на Кристина би могла да му бъде полезна, може да се свърже с нея във Facebook.


Публикувано на 18.04.2020 г. 15:30 ч.

Източник:Nova

Още по темата: