INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Изправи се! Мутри вън!“: Ние сме тези, които бяха на протеста повече от 100 дни

Всички формации от „Изправи се! Мутри вън!“ бяха част от протеста повече от 100 дни. Ако протестиращите искат да изгонят мутрите, трябва да ни подкрепят. Това заяви в „Денят започва“ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“, част от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

„Ако протестиращите искат да изгонят мутрите, начинът е да подкрепят нашата коалиция, допълни той.

Коалицията е обединена от безусловната идея и заявка на всички участници в нея, че моделът на управление на ГЕРБ е прогнил, порочен, изчерпан и е крайно време да бъде сменен. Имаме да уточняваме още принципни въпроси, каза още Делчев.

„И ние, и г-жа Манолова казахме, че ДПС също са част от този модел и трябва да бъдат премахнати от управлението на държавата, изолирани и под никаква форма да няма заигравка с тях. Това трябва да бъде гарантирано от всички партньори в коалицията, за да може да отидем на изборите абсолютно подготвени и мобилизирани за това, че връщане назад няма и промяна в българската политика ще има, защото статуквото убива перспективите в България“, заяви Делчев.

„Изправи се! Мутри вън!“ предлага смяна на пълзящата диктатура с истински демократичен модел на управление.

„В нашите 70 мерки на „Изправи се. БГ“ предлагаме категорични мерки за малкия и средния бизнес. Много важно е да се премахнат пречки като постоянните нулеви годишните финансови отчети за микропредприятията. Има други пречки, които държавата създава, тя не плаща фактурите на бизнеса. Предвиждаме бизнесът да получава парите си в 30-дневен срок. Това като се прибави към съдебната реформа, която не може да се случи заради ДПС и заради нежеланието на ГЕРБ, а именно ограничаването на безконтролната власт на главния прокурор.

В правосъдната система имаме една фигура, която дебалансира и корупмира цялата система. За жалост над главния прокурор е същата фигура, коментира още Делчев.

„За нас е изключително важна избирателната активност. Убеждаваме хората като им казваме да не ги е страх да гласуват. Ще направим всичко възможно вотът да е честен. В лицето на ГЕРБ, ДПС и БСП не виждаме някой, който може да запази честността на изборите. Никой не внесе видео наблюдението в Закона за извънредните мерки. А видеонаблюдението беше ключово“, каза Делчев.

Според него България има нужда от принципна коалиция.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.02.2021 г. 09:12 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x