INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Измамници продавали втора употреба дрехи като нови

26-годишна жена и 50-годишен мъж са задържани, докато разтоварват 56 пратки в опаковки на популярна куриерска фирма с изписани на тях номера на товарителници. 

Разследването срещу тях е започнало след множество сигнали и жалби на граждани, че са правили поръчки на дамски дрехи от популярни марки чрез социалната мрежа „Фейсбук“. Пратките били без опция „преглед и тест“ при получаването им. След отварянето на пратките се установявало, че в тях се съдържат дрехи втора употреба. Плащането се извършвало чрез наложен платеж  при стойности на пратките от 80 до 400 лв. 

Малоимотни или неграмотни лица, на чието име са регистрирани търговски дружества, са изпращали пратките и са получавали сумите от наложените платежи за вече доставените пратки. След това парите са предавани на задържаната на 26-годишна жена.   
На 9 февруари, когато са задържани, измамниците е трябвало да получат сумите от наложени платежи за над 80 пратки. 

Районният съд във Варна определи парична гаранция в размер на 5000 лева на 26-годишната жена, която е с чисто съдебно минало. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.02.2021 г. 20:23 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x