INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Изграждат паметник на Васил Левски в Бяла с европейски средства

Паметник на националния герой Васил Левски ще бъде издигнат на централния площад в град Бяла, съобщават от Областния информационен център-Варна. Изграждането на монолитната конструкция е част от дейностите по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. чрез МИГ „Долни Чифлик и Бяла“. Общата стойност на инвестицията е 138 285 лева. Бенефициент е Община Бяла.

Освен изграждане на бюст-паметник на великия българин, по проекта е предвидено облагородяване на зоната около него, както и монтиране на система за изкуствено осветяване на монумента. Ще бъде направена и метална пластика (арка) на главния път при северния вход на Бяла, а районът ще бъде озеленен. На всяко кръстовище в града ще бъдат монтирани информационни табели с имената на улиците и по-важните туристически места за посещение.

Целта е да се улеснят гражданите и гостите на общината по време на придвижването им до определени адреси, културно-исторически обекти и забележителности. След приключване на процедурите по Закона за обществените поръчки е подписан договор с фирма „ННБ“ ЕООД за изграждане на паметника и металната пластика. Предстои подписване на контракт за изработка и монтаж на информационните табели.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 14.10.2021 г. 15:42 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x