INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Избират най-добрия млад шофьор на България през май във Варна

Снимка: БГНЕС

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България” се провежда за 4-та поредна година. Организатори на инициативата са от Съюза на българските автмомобилисти (СБА), чиято основна цел е да провокират младите шофьори да покажат своите знания и умения зад волана. Според председателя на варненския клон на СБА Диан Драганов, единственото в страната състезание за непрофесионални млади водачи се радва на огромен интерес.

„Кампанията е насочена към шофьорите на възраст между 18 и 26 години. Има и още едно условие – да нямат повече от 5 години стаж. Идеята е да покажем, че въпреки липсата на опит, младите шофьори са добре научени и притежават завидни умения“, каза Драганов.

Всеки който желае да се запише в кампанията, може да го направи на сайта www.mladshofior.bg. Крайният срок е 16 април. Кандидатите попълват въпросник, след което трябва да решат и няколко листовки за определено време. Най-добрите 20 се класират за финалния етап, който включва и практическа част.

Кулминацията на състезанието ще е във Варна на 14 май.

„Пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“, финалистите ще преминат през различни изпитания, както теоретични, така и практически“, разкри Диан Драганов. Той допълни, че ще има и много изненади за участниците.

„Голямата награда ще бъде чисто нов автомобил, който първенецът ще може да управлява безплатно в продължение на една година“, каза още Драганов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.04.2021 г. 16:24 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x