INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Иван Звездев: Младите българи не познават силата на нашата кухня

Оставането вкъщи по време на пандемия дава повече свободно време на хората, които имат необходимост да откриват и развиват нови умения за себе си. Много от тях откриват по време на самоизолацията нови таланти – някои рисуват, други свирят на музикални инструменти, и много усъвършенстват изкуството на готвенето.
Известният готвач Иван Звездев сподели днес свои наблюдения в интервю пред БГНЕС.


„Много хора преоткриха домашната храна. Определено виждам голям интерес към истинската стара българска кухня. Всички модерни интерпретации и импровизации останаха на заден план. Хората си припомниха вкуса на копривата, лещата, фасула, простите картофени манджи“.


Българският народ е мъдър в кулинарно отношение. Пролетната кухня изчиства перфектно организма и го предпазва.

Мнозинството българи, особено в малките населени места се хранят по традиционния начин – коприва, пресен чесън, лапад, киселец. Тази дива трева, която е изключително мощна и е доказала своите качества многократно, спасявайки народа от всякакви трудни ситуации. Защото пандемията от коронавирус не е първата, няма да е и последната. Трябва да се наблегне на зелената храна, отколкото на добре опакованото месо“.


Публикувано на 05.05.2020 г. 17:56 ч.

Автор:Г.Стоянов

Още по темата: