INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Иван Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде

„Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания“, коментира пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на критики на Бойко Рашков – бивш вътрешен министър в кабинета „Петков“. Имайте предвид, че има 53 хиляди човека в МВР, ние сме преместили няколко човека, причините са изцяло професионални, преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация, посочи служебният вътрешен министър. „Крайната преценка е моя, аз стоя зад нея, всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми“, заяви Демерджиев.

„Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, но моята цел е така да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има осъдителни присъди. И това възнамерявам да направя“, каза в отговор на отправен от Бойко Рашков задочен въпрос дали се спазва принципът „Мутри вън“ или вече принципът е „Мутри вътре“.

По отношение на новия шеф на „Национална полиция“ Атанас Илков, Демерджиев уточни, че той е бил назначен по времето на министър Рашков и „явно е бил оценен достатъчно високо, за да заеме този пост. В момента временно изпълнява поста, който съм му възложил“, допълни служебният министър.

Относно коментарите за заместник-министрите, Демерджиев увери, че в момента никой от тях не обитава сгради, които не е позволено по закон да се обитават и увери, че никой от политическия му кабинет няма да обитава такива сгради.

По темата за изборите Демерджиев посочи, че екипът, който е провел изборите на два пъти, в момента се намира в Министерство на вътрешните работи. Този екип, който преместих, е назначен януари месец 2022 г., няма никакво отношение към провеждането на изборите, каза още той.

„Има разместване в управлението на „Гранична полиция“, чиято цел е единственият досегашен директор да поеме изцяло охраната по мигрантския натиск на сухопътната граница, а новоназначеният, който има повече административни компетентности, да се занимава с процеса по влизането ни в Шенген, за да отделим достатъчно внимание на този процес – изоставаме там“, добави Демерджиев.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.08.2022 г. 15:54 ч.

Източник: БТА

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x