INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Юбилейният албум „СТОлетието в СТО кадъра: ИУ – Варна от 1920 г.“ вече е и онлайн

Юбилейният албум “СТОлетието в СТО кадъра: Икономически университет – Варна от 1920 г.“ вече е и онлайн. Той може да се види в официалния сайт на университета.

Изданието съдържа умален размер на експозиционните пана от документалната изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на първото висше икономическо училище в България.

Юбилейният албум е реализиран по проект чрез финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна в направление 2.1. „Визуални изкуства“. Той съхранява едни от най-ценните архивни и съвременни фотографии, както и копия на документи, свързани с историята на Икономически университет – Варна.

Албумът не цели съдържателна и хронологична изчерпателност, защото това е непосилна задача в такъв формат. Целта му е само да маркира мигове от достойното вековно минало на висшето училище. Идеята на проектния екип е не да се разкаже цялата история на университета, а да се събуди любопитството и към миналото му, и към неговото настояще.

Хартиени екземпляри на юбилейния албум се намират във фонда на университетската библиотека, а той е достъпен за разглеждане и онлайн.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.02.2021 г. 21:46 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x