INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ИТН: Очаквайте доста сериозен вот от чужбина

Щом президентът преценява, че е възможна датата на изборите на 11 юли, нека бъде 11 юли. Това каза народният представител от ПГ на „Има такъв народ“ Станислав Балабанов пред журналисти във вразка с датата на избори. Той отбеляза, че датата на изборите е в правомощията на президента. „Има законови срокове, които спазва. Както видяхме днес – третият мандат беше върнат“, каза още Балабанов.

По думите му на предишни парламентарни избори през лятото, избирателната активност, е изключително сериозна. „Очаквам блъграският гражданин да си прави сметката, да гледа какво се случва в Народното събрание, колкото и кратко да беше то. Всеки, който има право да гласува, ще може да го изрази по демократичен начин.

Очаквайте доста сериозен вот от чужбина. Говорим не само за популистките идеи на другите партии, които не бяха съгласни с това, упреквайки ни, че работим в полза на секциите от Турция. България е там, където има един българин. Така че ще видите доста сериозна активност от Великобритания и САЩ. На последните парламентарни избори огромна част не успяха да гласуват“, заяви още Станислав Балабанов.

Той коментира и конституционната жалба на ГЕРБ – СДС за текстове от Изборния кодекс. Според него ГЕРБ действат популистки в последните дни. „Слушате какво е мнението им и по отношение на субсидиите“, каза още Балабанов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.05.2021 г. 13:17 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x