INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Италия стартира част от бизнеса на 4 май, училищата – от септември

Италия ще започне отново да отваря производствената си индустрия на 4 май като част от плановете за облекчаване на блокирането заради коронавируса, а училищата ще се отворят отново през септември, заяви премиерът Джузепе Конте.

„Ние работим в момента, за да позволим на 4 май да стартира отново голяма част от бизнеса – от производството до строителството“, заяви Конте пред италианския всекидневник „Ла Република“.

Той каза, че мерките ще бъдат представени най-късно в началото на следващата седмица.

Италия беше първата европейска държава, силно засегната от новия коронавирус и първата, която наложи блокиране през март. Пътят й за възобновяване на икономиката се следи отблизо по света, тъй като други страни обмислят подобни стъпки.

Конте каза, че компаниите ще трябва да въведат строги мерки за безопасност, преди да им бъде позволено да отворят врати.

Но той каза още, че някои предприятия, които се смятат за „стратегически“, ориентирани основно към износ, могат да стартират отново през следващата седмица, при условие, че имат разрешение от местните префекти.

Конте каза, че училищата ще се отворят отново през септември, като допълнителните проучвания показват, че рискът от заразяване е много висок. „Преподаването от разстояние работи добре“, каза той.


Публикувано на 26.04.2020 г. 13:43 ч.

Източник:БНР

Още по темата: