INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

iPhone ще се отключва по-лесно и с маска

Хората по целия свят носят маски, а за някои това е голям проблем, когато телефона не ги разпознае. Apple вече разработва решение.

От Apple работят неуморно по нови версии на мобилната си операционна система и в новата актуализация iOS13.5 ще видим решение именно на този проблем от ежедневието, както и няколко други промени.

В предстоящия ъпдейт ще има компромисно решение за ползвателите на iPhone X или по-новите модели — веднага щом се плъзне пръст по екрана, за да се отключи устройството, ще се появява опцията за въвеждане на заключващ код. Разликата със сегашната ситуация е, че сега може да отнеме до 10-15 секунди, докато Face ID не ви разпознае и ви поиска код за отключване, а в някои ситуации това време може да е критично.

Тестваният в момента ъпдейт представя първата версия на API за проследяване на контакти на Apple / Google (Contact tracing) за разработчици. Това няма да означава нищо за обикновените потребители, докато държавните здравни агенции не пуснат приложения, които го използват, но разработчиците на тези приложения могат поне да започнат разработката и тестването сега.

От Apple обясниха, че първоначално Face ID е бил разработен да разпознава и възприема видимата част от очите, носа и устата на хората и допълват, че все пак телефонът може да се отключва с парола.


Публикувано на 02.05.2020 г. 14:18 ч.

Автор:М.Йовчева

Още по темата: