INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Йотова: Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори

За независимостта на българите в чужбина и зависимостта от България, по тези въпроси специален гост в празничното издание на „12+4 “ е вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

„Честит празник на всички българи от целия свят! И На всички колеги от БНР! Но ако някой Ви каже, че е свършил цялата работа за общите политики с нашите сънародници зад граница, този човек се опитва да заблуди, има още много какво да се направи“, каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Имане нещо много хубаво, което наблюдавам последните две години – българите зад граница са част от събудената България. Те са хора, които не просто наблюдават, а са дейни участници в събитията тук и се опитват да дадат от своя опит навън. Тези хора дори съветват децата си да се върнат тук и да помагат за развитието на страната ни.

Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, независимо какъв пост заемам и ще заемам и занапред – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от векове насам.

Моя отдавшна мечта, готова вече и като проект, само трябва институциите да го направят – това е създаването на Български културен институт. Защото това е пътят на връщането на позициите на държавата ни зад граница“, заяви още Илияна Йотова.

По думите на вицепрезидентът след това, което се случва и с краха на 46 – то Народно събрание, тя е оптимист, че политиците у нас трябва да започнат да си говорят:

„Определно оптимист съм. Заявките са за научени уроци, за повече разум и мъдрост. Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори.

Важното е какво правим със страната си през следващите месеци, защото целият свят навлиза в криза след толкова тежката пандемия. Ще има сериозни социални проблеми. Аз бих застанала и бих искала да бъда част от това мнозинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има стабилно правителство, което мисли за тях. Така че държавата да върви напред и да се развива – и чрез икономиката ни, чрез Планът за развитие, и че тези стъпки ще ги правим заедно с хората.

Смятам, че следващите месеци България може да постигне много. Това е нашето послание и като президентска двойка, което ние никога не сме изоставяли“, заяви още Йотова.

Илияна Йотова посочи, че много хоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги подкрепи като кандидатпрезидентска двойка за предстоящите избори.

„Очаквам да има различни кандидатпрезидентски двойки, аз не подценявам никого. Моята сила е в това, че умея да слушам хората. Аз вярвам в борбата на идеи, ние ще чакаме хладнокървно всички кандидати и разбира се, че ще направим най-добрата кампания. Като се надявам да има и добри дебати.

Това ще бъде много сложна кампания – всеки ще се опитва да лансира своите послания, ще бъде много трудно да се отсее всичко. Избори две в едно – така се реши, за да не се харчат излшини пари. Това е за мен доброто решение.

С всеки опонент ще искам да говоря какво предстои на България и какви са важните решения в тази посока“, посочи още пред БНР вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

По думите и е много важно какво правим в най-скоро време с Плана за възстановяване и устойчивост и с комплекса „Марциа Изток“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.09.2021 г. 15:44 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x