INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Министър Комитова инспектира АМ ”Хемус”

Инспекцията беше направена край село Крушуна, Ловешко. Там трябва да бъде построен пътен възел. Строителството трябвало да започне след около 4 години. Все още няма извадени разрешителни. Въпреки това имало преводи по сметките на фирми, които са избрани да доставят материали.

,,Това е поредната фирма, която е получила огромен аванс през миналата година. Договорът е за 97 милиона, от които са преведени 84 милиона. Договорът на фирмата е за 53 месеца. Предварително се знае, че оттук нататък 4 години и половина ще правим нещо, но още не сме го започнали. Нямаме проектна готовност, не знаем кога ще имаме разрешение за строеж, предполагаме, че ще е някога във времето”, заяви Комитова пред журналисти.

Тя каза, че предстои среща с всички фирми, които са получили авансово плащане. Комитова обясни, че магистрала „Хемус” остава приоритет, но ще има още проверки.

Комитова каза, че отново ще настоява за смяна на „Автомагистрали”.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 24.06.2021 г. 12:54 ч.

Източник: frognews.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x