INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Разкриват имунизационни пунктове и в пенсионерските клубове

Във Варна ще бъдат разкрити имунизационни пунктове и в пенсионерските клубове. Очаква се организацията за ваксинация първо да бъде направена в кв. „Владислав Варненчик“.  Пунктът ще заработи от понеделник. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна, по време на редовния седмичния брифинг за епидемиологичната обстановка. Идеята е да бъдат обхванати по отдалечени райони от центъра, като в пунктовете могат да се ваксинират хора от всякакви възрасти.

Имунизационната кампания по инициатива на  РЗИ с откритите пунктове през почивните дни, на входа на Морската градина, е била осуетена от метеорологичните условия. В събота тя е била прекратена, а в неделя за 4 часа са ваксинирани 82-ма души, посочи още тя. 

Заетостта на леглата в ковид отделенията в областта е ниска. От общо 211 разкрити са свободни 167. Заболеваемостта от ковид19 във Варна е намаляла за 14-дневен период  до 24 души на 100 хиляди население. 

Когато случаите паднат под 20 на 100 хиляди, ще влезем в т.нар. зелената зона, каза д-р Дочка Михайлова.

С цел разширяване на ваксинационния обхват в сферата на туризма са планирани срещи с представители на бранша, за да бъдат набелязани подходящите механизми за стимулиране на персонала, посочи областният управител на Варненска област Марио Смърков. 

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.06.2021 г. 15:44 ч.

Източник: bnr.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x