INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Икономист: Помощта за отглеждане на дете за 1 г. е равна на субсидията за 3 кокошки

Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете, е както следва: 40 лв. за едно дете, 90 лв. за две деца и 135 лв. за три деца. За да имате право на тази „огромна“ помощ, то средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца, трябва да бъде по-нисък или равен на 410 лв. Това означава, че ако не получавате минималната работна заплата, то няма как да отговорите на изискванията.

Според отчетите, фирма „Градус“ е получавала ок. 12 млн. лв. финансиране от държавата на година. Почти цялото финансиране е по програма за хуманно отношение към животни. Ако сравним числата от държавен фонд „Земеделие“ с отчетите на фирма „Градус“, ще открием, че плащанията за една кокошка носачка, са били в размер на 88 евро.

За едно дете – 40 лв. (месечно). За една кокошка – 88 евро (годишно). Следователно, помощта за отглеждане на едно дете на годишна база, е равна на годишната субсидия за хуманно отглеждане на 3 кокошки.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 17.06.2021 г. 16:36 ч.

Източник: Факти

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x