INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Хванаха нелегални мигранти, укрити в камион с български шофьор

Те са от Афганистан, Пакистан и Сомалия като една част били скрити в камиони, а други се опитали да преминат границата пеша

Румънската гранична полиция е заловила 28 нелегални мигранти при опит да прекосят незаконно границата с Унгария, скрити в камиони или ходейки пеша през полето, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от DarikNews.

Нелегалните мигранти са от Афганистан, Пакистан и Сомалия, а част от тях са били укрити в камион, управляван от българин.

При проверка на граничен пункт Нъдлак 2 в камион, управляван от румънски гражданин, били открити шестима мигранти, скрити между сокове, превозвани за Нидерландия. Мигрантите са от Афганистан на възраст от 16 до 21 години, все кандидати за убежище.

На същия граничен пункт в два камиона, управлявани от български и от украински граждани, били намерени 14 мигранти от Афганистан, Пакистан и Сомалия, като и в този случай ставало дума за младежи на възраст между 15 и 23 години. Камионите превозвали метални изделия, бойлери и стъклени чаши за фирми в Германия и Франция.

Тази сутрин пък, в района на град Нъдлак била забелязана група от осем души, които се движели пеша в близост до граничната линия. При направената им проверка те не могли да обяснят присъствието си на мястото. След разследване граничните полицаи установили, че става дума за шестима афганистанци на възраст между 15 и 20 години, и двама пакистанци, на 21 и на 24 години.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.02.2021 г. 16:20 ч.

Редактор: Златин Михайлов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x