INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Хиляди младежи получиха подкрепа в борбата с агресията в дигитална среда

Хиляди младежи бяха подкрепени в борбата с агресията в училище и в дигиталната среда, чрез изпълнението на проект „НЕ на агресията в училище и в дигиталната среда“, реализиран от Сдружение „Моят град“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Причината е, че именно младежите се сблъскват най-често с агресивно поведение на свои приятели или съученици и стават обект на агресия и език на омразата в интернет пространството, където прекарват по-голямата част от времето си. Това сподели Ръководителя на Проекта, Анна Радева по време на заключителната пресконференция в РТВЦ-Варна. Проектът спомогна да се създаде образователен филм с лични истории на младежи, свидетели или жертви на агресия, който достигна чрез YouTube канал до над 210 младежи.


Нови знания и умения придобиха тридесет и двама младежи, чрез участието си в две специализирани обучения в рамките на проекта: Обучение за създаване на умения за разпознаване на различни форми на агресия и езика на омразата и Обучение по волейбол под надслов: „Излез от дигиталния свят“.


Информационна кампания в социалните мрежи достигна до над 800 младежи, като им помогна да разпознават формите на агресия в училище и в интернет, а стъпките за справяне с тези ситуации бяха изяснени в „Пътеводител за справяне с различни форми на агресия в дигиталната среда“, който достигна до 1500 младежи от регион Варна . До 6 793-ма младежи са достигнали информационни материали, видеа и публикации за борба с агресията в социалните мрежи.


Проекта завърши с провеждане на голям Турнир по Волейбол под надслов: ДА на спорта! НЕ на агресията!, където младежи ангажираха вниманието на свои връстници към проблема, чрез участието на 8 отбора в турнира с общо 80 участници.

Проектната идея е иновативна, тъй-като адресира проблема с агресията, чрез подход отдолу-нагоре, чрез промяна в мисленето на самите младежи и въвличането им в търсене на решения.


Проект „НЕ на агресията в училище и в дигиталната среда“, реализиран от Сдружение „Моят град“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година, Направление 3, съгласно Договор № 25-00- 11/17.03.2021 г. за Проект № НПИМД-H3-Т3-101/2021.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.08.2021 г. 20:32 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x