INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Хаджигенов: Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме

Кадър: БНТ

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. Това каза в студиото на „Денят започва“ Николай Хаджигенов, депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена – всяко отиване на избори по нечия прищявка – на Трифонов – струва 65. млн“, каза той.

Хаджигенов заяви, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. „Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори“, каза Хаджигенов.

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

„Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време – като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си“, каза депутатът от ИБГНИ.

„Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно“, уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

„Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация“, каза Хаджигенов.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 30.08.2021 г. 10:36 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x