INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Голям пожар в складове с отровни химикали горя в Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

Пожарът е лумнал малко преди 12 ч. на обяд днес, в пловдивския район „Източен“. Горяха складове с отровни материали – главно бои, хидро- и топлоизолации. Наложи се цели 10 пожарни автомобила да се включат в гасенето, за да бъде овладян огънят.

Заради токсичният пушек, носещ се над части от града, Община Пловдив препоръча хората в част от кварталите на града да стоят в домовете си с плътно затворени прозорци и да излизат навън само в крайна нужда и задължително с маски.

Следобед беше оповестено, че пожарът вече е изгасен. Въпреки това в района на бул. „Марица-юг“, където се намират горящите складове, са останали четири от екипите на Пожарна и аварийна безопастност. Според очевидци, в района все още се усеща задушлива миризма.

По искане на кмета на района Иван Стоянов в училище „Пенчо Славейков” е била поставена измервателна станция, която ще остане и ще измерва чистотата на въздуха за поне още 24 часа.


Публикувано на 07.05.2020 г. 17:45 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: