INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Глобиха семейство за разходка с кучетата им в парк.

Те се чувстват подведени и ощетени, тъй като спазвали всички мерки.

Семейство от Бургас се сдоби с два акта от по 300 лева заради това, че разхожда домашните си любимци в Морската градина. Според семейството от полицията им било обяснено, че разхождането на домашни любимци в парковете е забранено по време на извънредното положение.

Пламен и съпругата му Вяра потърсиха NOVA, за да разберат фактите от министъра на здравеопазването, заради нарушаването на чиято заповед са глобени с 600 лева.

„Полицаите ми обясниха, че според наредбата нямаме право да разхождаме кучета в паркове и градинки. На сайта на Министерство на образованието е написано, че имаме право. Получава се парадокс. Кой е прав – министър Ананиев или полицията?“, пита ощетеният Пламен, който живее на метри от Морската градина.

Семейството увери, че спазва дистанция, както и всички останали мерки за сигурност, препоръчани от Министерство на здравеопазването. Разходката на домашните им любимци обикновено трае 15 минути. Пламен и Вяра възнамеряват да обжалват глобите, защото се чувстват подведени и апелират за по-голяма точност на наредбите.


Публикувано на 10.04.2020 г. 12:35 ч.

Източник: nova.bg 

Още по темата: