INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Процедурното гласуване за импийчмънт на Тръмп приключва

Импийчмънтът на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп премина процедурно гласуване в долната камара на Конгреса – Камарата на представителите. Финалът ще се състои след два часа.

Много канали в YouTube излъчват случващото се в Конгреса.

Гласуването се проведе около 11:30 местно време. Демократите гласуваха 221 за, републиканците 205 против. Седем членове на Камарата не гласуваха.

След това въпросът ще отиде в Сената. Депутатите от Сената, следвайки Камарата на представителите, следва да гласуват една-единствена клауза за импийчмънт, която обвинява Тръмп в подбуда на своите привърженици да щурмуват Капитолия на 6-ти януари.

Сенатът обаче приключва ваканцията едва на 19-ти януари – деня преди встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън . Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл заяви, че не възнамерява да свиква Камарата предсрочно, поради което пълноправен процес преди изтичането на правомощията на Тръмп няма да бъде възможен.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.01.2021 г. 21:59 ч.

Редактирал: Георги Стоянов

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x