INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Гласувайте за песента на България за Евровизия

Виктория представи последната композиция от дебютния й албум „a little dramatic“. „Growing Up is Getting Old“ е мелодична и красива балада, разказваща за това как понякога не искаме да пораснем и е финалното предложение от певицата за песен за Евровизия 2021,предаде Standartnews.

Виктория казва за песента: „Growing Up is Getting Old” е много лична песен за нея. Тя споделя, че може да пораснеш като човек по много различни начини. Понякога да се върнеш към корените си, към мястото, къде се чувстваш най-сигурен и себе си, и към хората, които обичаш, е начинът да намериш своето призвание в живота. мен“.

От 19 февруари ще бъде активна специално създадената платформа Bulgaria2021.com, където музикални фенове от цял свят ще помогнат на Виктория и екипа ѝ да изберат песента, която ще прозвучи за България на най-голямата музикална надпревара в света.

„Growing Up is Getting Old“ е дело на Виктория и екип от шведски композитори и музикални продуценти: Мая Налани, Хелена Ларсон и Оливър Бьорквал. За процеса по написването на песента българката разказа: „Това е една от първите песни, в които участвах като автор на музика и текст. Създадохме я още през лятото на 2019-а. Песента се роди от една моя идея – за тази фраза „growing up is getting old“. Това, което отличава песента, е използването на живи инструменти. Надявам се, че хората ще се влюбят в тази песен“.

През последните пет дни Виктория публикува „Imaginary Friend“, „Growing Up Is Getting Old“, „Dive Into Unknown“, „Phantom Pain“, „The Funeral Song“, а през ноември 2020 година беше премиерата на „Ugly Cry“.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2021 ще бъдат излъчени на живо от Ротердам на 18, 20 и 22 май от 22:00 часа по БНТ 1. Виктория ще вземе участие във втория полуфинал на 20 май.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.02.2021 г. 19:32 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x