INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Иван Гешев: У нас е възможно да нарушиш Конституцията и да смяташ, че си недосегаем

„Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а не Древния Рим за шепа богоизбрани“ – това казва главният прокурор Иван Гешев в първото си интервю от година – пред сайта на в. „24 часа“.

На въпрос как ще коментира призива на  съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и негови съпартийци да подаде оставка, Гешев коментира, че щом му искат оставката, значи си върши работа:

„Явно ще трябва да извървим още дълъг път преди да станем истинска европейска правова държава, защото там, когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките, а тук е възможно да нарушиш Конституцията и евентуално да станеш канцлер и да смяташ, че си напълно недосегаем, като законите важат за обикновените граждани, но не и за теб. И че сте каста богоизбрани като в Древния Рим, какъвто явно е техният идеал“.

Обвинител номер едно призова политиците да работят в интерес на гражданите, а не да участват в междуинституционални войни и лични вендети.

3 1 vote
Article Rating

Публикувано на 06.12.2021 г. 15:04 ч.

Subscribe
Notify of
guest
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x