INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Германия поиска ски курортите в ЕС да останат затворени

Случаите на новозаразени в Германия продължават да са твърде много. Ваксина срещу COVID-19 в страната е възможно да се появи преди Коледа – това обобщи в реч пред Бундестага канцлерът Ангела Меркел.

Ангела Меркел: Ако броят на новозаразените рязко намалее – ние ще преценим ситуацията преди Коледа, са възможни други мерки – хората имат право на очаквания. Но, за съжаление, не можем да обещаем да облекчим ограниченията за Коледа и Нова година.

По думите й, ограниченията ще останат в сила в много региони до края на януари. Канцлерът Ангела Меркел призна, че инициативата на Берлин за затваряне на ски курортите няма да бъде приета добре, но ние ще опитаме добави тя.

Италия подкрепя предложението, Австрия обаче смята, че може да осигури безопасен отдих и планира ски-сезон.

В Швейцария вече могат да се карат ски. След среща с лидерите на германските провинции, Меркел обяви, че частичната карантина остава до 20 декември и не изключи да бъде продължена до януари.

Своите празнични карантинни мерки вече обявиха Великобритания, Франция и Германия. Днес се очаква да стане ясно как ще празнуват испанците.

В глобален мащаб – броят на заразените надмина 60 милиона души.

В Русия регистрираха рекорден брой смъртни случаи.

В Люксембург се очаква заведенията и кината да затворят до средата на декември.

И още тревожни констатации. Възможно е пандемията да зачеркне последните 25 години от борбата за полово равенство. Данните са на специализирания портал за развитие на жените „ООН Жени“. Причината – по време на ковид кризата дамите се занимават с по-голямата част от домакинството и грижите за децата.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.11.2020 г. 12:35 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x