INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ГЕРБ с обвинения към шефа на НАП

От ГЕРБ излязоха с още обвинения към дирректора на НАП Румен Спецов. Политиците Тома Биков и Александър Иванов посетиха село Черни връх, за да потърсят бизнес партньорите на Спецов.

„Тази къща е на Валери Георгиев Русинов, на който преди 2 месеца му е била прехвърлена фирма. Тя е и на Данаил Николов – човекът, който преди 5 години е придобил фирма от настоящия шеф на НАП. Дойдохме тук, за да се срещнем с Русинов. В момента обаче никой не знае къде се намира. Очевидно с Николов са професионални длъжници и са част от схема за източване на пари на данъкоплатците”, коментира Биков.

По думите му фирмата е била с 6 милиона лева оборот и 1 милион лева дългове.

„Проблемът в случая е, че Румен Спецов е шеф на данъчната администрация. Искам да опровергая финансовия министър, че той е чист. Г-н Спецов не може да е шеф на НАП с такива бизнес партньори. Той няма право да проверява за данъчни измами, защото самият той е в много съмнителна ситуация“, категоричен е Биков.

„Добре е час по-скоро да махнат Спецов и после да говорят за харвардските си концепции“, заключи Тома Биков. Двамата с Иванов се заканиха, че няма да спрат със Спецов и няма да заметат нещата под килима.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.06.2021 г. 15:24 ч.

Източник: nova.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x