INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

ГЕРБ иска оставката на ЦИК

Причина за това е организацията на вота в чужбина. Това стана ясно на брифинг, в който участваха Георг Георгиев, Тома Биков и Бойко Борисов.

„Ако гласуването в чужбина беше гвоздеят на програмата на т.нар. нови почтени реформаторски партии, то там видяхме най-много проблеми. Методически указания бяха дадени само два дни преди вота. Ако трябва да влизам в космическа тематика, ЦИК, като една космическа дупка, погълна резултатите от гласуването в чужбина. Трябваше да бъдат разкрити секции, бяха събрани подписи, но това не се случи. Тези хора са забравили, че трябва да го направят. Продължава да не се дава информация и за техниците, които са настройвали машините“, заяви Георг Георгиев.

Той посочи, че членовете на секционни комисии зад граница са опитали да се свържат с ЦИК, но оттам не са отговаряли на телефонните обаждания.

„Чакаме Шумен, Русе, Стара Загора и София област. Защо ги чакаме, никой не може да каже. Дори Бойко Рашков е изчезнал, заедно с изчезналата изборна секция от Лондон. Сигурно е тръгнал да я търси. Докато преди изборите ловеше домоуправители и кмета на Бата със списъка от сватбата на дъщеря му, сега той се е покрил. Вижте как изведнъж спряха разкритията. Но вече имаме резултати от ромските махали, където печелят Слави Трифонов и ДПС”, каза Тома Биков.

Изненадващо в брифинга се включи и лидера на партията Бойко Борисов, който сподели какво прави Рашков – по думите му, вътрешният министър пише призовки. Рашков е призовал Борисов на разпит.

„Нали щяха да са по-бързи резултатите? Два дни чакаме да излязат 2%. Два дни броим два процента, а през това време ми пращат призовка да ме плашат. Не се плаша, Рашков. Но ела и ме разпитай лично ти. Пак ви бих, каквото и да правите”, каза Борисов.

Той призова политическите лидери да поемат отговорност, тъй като са подкрепяли протестите и Слави Трифонов, а сега не коментират и се държат, по думите на Борисов, като „ощипани госпожици”. Борисов определи като „самозванство“ и това, че Трифонов се е обявил за победител, преди да са излезли официалните резултати от ЦИК. Според него има и реален риск от трети избори.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.07.2021 г. 13:08 ч.

Източник: NOVA

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x