INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Георги Свиленски: 85% е вероятността да има правителство след изборите

Вероятността да има правителство след изборите е голяма. Това коментира в предаването „Здравей, България” Георги Свиленски от БСП.

„Мисля, че г-жа Митева е близо до тези проценти. Ще кача и ще кажа – 85%”, заяви Свиленски.


Той коментира още, че БСП са показали през последните 6 години, че могат да водят диалог и имат какво да предложат.

„Ако не се разберем, видяхме какво може да се случи. Най-безотговорното за една държава и то през зимата, е за трети или четвърти път да пратиш избирателите на избори”, смята Свиленски.

Той допълни, че в момента разговори за бъдещи коалиции не се водят. Дебати трябвало да се водят по други важни за страната теми.

„Предстои 2022 година след 2 месеца. Кой ще направи бюджета?”, попита Свиленски.

Той отказа да коментира името на евентуален бъдещ премиер.

„Това ще стане ясно след сформирането на мнозинство”, каза Свиленски. И допълни, че от БСП не биха действали като ИТН.

„Казват – това ви е премиера, това са ви министрите, който иска да гласува, ако – не, отиваме на избори”, коментира Свиленски. „Ако коалицията е тройна или четворна, фигурата трябва да консенсусна. Каза още той.

Относно фигурата на Кирил Петков, Свиленски каза, че „Продължаваме промяната” имат ентусиазъм, който намира подкрепа в голяма част от гражданите”.

„Ще видим какъв ще е резултатът. Пожелавам им успех”, каза Свиленски. И коментира информациите, че хора от БСП са били агитирани да се отделят от левицата и да преминат към ПП. „Това са факти. След нашите реакции те бяха намалени”, каза Свиленски.

Отношенията с Румен Радев били добри. „Проблеми няма, вървим заедно в една посока – да спечелим и президентските и парламентарните избори.

След това и г-н Станишев, и всички в БСП, които се притесняват от отношенията ни, мисля, че ще бъдат успокоени”, каза Свиленски.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която съобщи, че отново е с коронавирус, била по-добре, съобщи Свиленски.

Той коментира и ваксинационната кампания. „Докато е ниско нивото на ваксинирани, трудно ще бъдат приемани ограничения. Няма как с 20% ваксинирани, да приемаш рестриктивни мерки. Насила няма да стане. Трябва всички да положим усилия, за да покажем, че ваксините са полезни”, каза още Свиленски.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.10.2021 г. 09:03 ч.

Източник: Нова

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x