INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Георги Харизанов: Аргументацията за съставяне на правителство е объркана

„Разговори пред камера е добре. Няма обаче преговори. Хубаво е, че има прозрачност, че има искрено желание за съставяне на правителство.

Но аргументацията за съставяне на правителство е много объркана – ПП трябва да състави правителство като първа политическа сила, от друга страна останалите три партии са притиснати от обстоятелствата, ще участват в това управление, защото така трябва, а не защото са възхитени от конструкцията“.

Този коментар направи пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика. И посочи първи стъпки встрани от страна на ДБ.

По думите му ГЕРБ ще бъдат в позиция, в която трябва да демонстрират диалогичност и да се отворят към останалите партии:

„Ядрото на ГЕРБ е по-скоро настроено за твърда опозиция, но периферията би приветствала диалогично поведение“.

„Бойко Борисов ще запази поведението си. Трудно е отсега да се правят прогнози, но си мисля, че ще е твърде шарена ситуацията, твърде динамично ще се променя и ще имаме дни и с критики, и с подкрепи, защото има твърде много кризи. Критиките и подкрепите ще вървят ръка за ръка и то в рамките на секунди“.

Според него е твърде оптимистично да се мисли, че правителството ще изкара пълния си мандат.

4.8 4 votes
Article Rating

Публикувано на 30.11.2021 г. 16:33 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x