INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Гълъб Донев: Засиленият мигрантски натиск ще срещне категоричния отговор на държавата

„Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния отговор на държавата. Полиция и армия ще пазят българо-турската граница“. Това каза преди заседанието на Министерски съвет служебният министър-председател Гълъб Донев.

„Миналата седмица МС прие постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 1,5 млн. лв. за ремонт и възстановяване на срязаните участъци от оградата от южната ни граница. Въпреки подозренията за съучастие на представители на системата на МВР в мрежата за трафик на хора, съм убеден в силната мотивация на полицейските служители и военнослужещите, които ще се включат в охраната на границата ни“, добави премиерът.

По думите му при необходимост ще се търси сътрудничеството и взаимодействието с европейската агенция за гранична и брегова охрана Frontex. „Всички служби, чиято основна задача, е да гарантират националната сигурност, за да няма изненадани, когато едно 15-годишно момче с хуманитарен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти“, посои Донев.

Той каза още, че е публична тайна, че трафикът на хора се извършва през договорени и проверени пътни трасета.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 26.08.2022 г. 10:31 ч.

Източник: Dariknews.bg

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x