INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фрегата „Верни“ се завръща във Варна, изследват екипажа за COVID-19

Екипажът на участвалата във втората постоянна военноморска група на НАТО (Standing NATO Maritime Group 2 – SNMG2) фрегата ще бъде изследван за коронавирус при пристигането си на Морска гара, съобщиха от ВМС за Moreto.net.

В периода от 23 март до 12 април 2020 г. фрегатата с бордови номер 42 взе участие в групата, а днес по разчет – около 09.00 ч., корабът ще застане на Морска гара – Варна, на 1-во пасажерско корабно място.

Във връзка с изпълнение на дейностите по „План на командващия на Съвместното командване на силите за осигуряване и медицински контрол в условия на карантина на личния състав от контингентите, завърнали се в Р България след участие в мисии и операции зад граница“, след заставане на кораба, личният състав ще бъде тестван за COVID-19.

На 13 и 14 април ще бъдат извършени медицински прегледи на екипажа на кораба. Личният състав по разчет, по дни и групи, съобразно организацията на корабната служба ще бъде извозен със служебен транспорт от кораба до МБАЛ – Варна и обратно.

При отрицателни резултати на всички членове на екипажа на 15 април 2020 г. корабът ще бъде пребазиран в ПБ Бургас.


Публикувано на 12.04.2020 г. 09:44 ч.

Източник: Moreto

Още по темата: