INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Франция също даде съгласие за организиране на изборите на 4 април

Това съобщиха от Министерство на външните работи

Франция даде съгласие за организиране на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. на територията на страната.

В нотата френското Министерство на Европа и външните работи отбелязва намерението на българската страна избирателни секции  да бъдат разкрити както в помещенията на дипломатическите ни мисии в Париж и Страсбург, така и извън тях.  Посочва се, че провеждането на обявените от България избори не предизвиква възражение от страна на френските власти при спазването на санитарните мерки, свързани с разпространението на коронавируса, към момента на вота.

Необходимата информация, свързана с мерките срещу COVID-19 във Франция, е публикувана на https://www.interieur.gouv.fr. Френската страна уточнява, че мерките могат да бъдат променяни в зависимост от разпространението на епидемията.

Също така френската страна в лицето на МВР трябва да бъде своевременно информирана за адресите на избирателните секции, за часовете на отваряне и затваряне в изборния ден, както и да бъдат предоставени данните и координатите на по един човек за контакт за всяка секция.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.02.2021 г. 18:30 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x