INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фирми застрашени от глоби заради неподадени годишни финансови отчети за 2020 г.

Национална агенция за приходите предупреждава близо 200 000 фирми за възможността да бъдат санкционирани, тъй като не са подали годишните си финансови отчети за 2020 г.

Данните търговските дружества и юридическите лица с нестопанска цел, които не са представили отчетите си в срок до 30 септември 2021 г., са подадени в НАП от Агенция по вписванията.

Тези фирми ще получат писма или телефонно обаждане от приходната агенция, с които ще бъдат информирани за възможните санкции, както и ще бъдат поканени да се явят в НАП в 7-дневен срок от получаване на тази информация, за да им бъде връчен акт за установяване на административни нарушения.

Санкциите, предвидени за неподаване на финансов отчет, са глоба от 200 до 3000 лв. и имуществена санкция в размер от 0,1 до 0,5 % от нетните приходи от продажби за отчетния период, за който се отнася непубликуваният отчет, но не по-малко от 200 лв.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 21.04.2022 г. 10:31 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x