INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фирма осигури за 1000 служители тестове за COVID-19

Превантивно изследване за коронавирус започна в началото на седмицата една от големите компании в страната. Ще бъдат тествани около 1000 работници и служители, но само при изявено от тях  желание. Фирмата е една от най-големите в транспортния бранш  и поема разходите за тестовете на своите служители.

Въпреки че от началото на извънредното положение в компанията са взети всички предпазни мерки, от мениджърския екип решили да внесат спокойствие сред екипите. А това са хора работещи в железопътния и шосеен транспорт на фирмата, на бензиностанции и на речното пристанище.

Само през първата седмица са взети проби от близо 90 работници. И въпреки че досега няма положителни проби, в компанията са изготвили стратегия за действие при евентуално заразяване, така че да се предпазят екипите в различните сектори. Управата е готова дори да спре част от дейностите си, ако това застрашава нечий живот.


Публикувано на 25.04.2020 г. 12:28 ч.

Източник: Nova

Още по темата: