INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Февруари отпускат още 150 лв. от еднократната помощ за 1 и 8 клас

През месец февруари ще бъдат отпуснати още 50 процента от средствата за еднократна финансова помощ на ученици от първи и от осми клас.

Независимо от доходите на родителите, всички деца от първи и осми клас имаха право на помощ в размер на 300 лева, ако учат в държавно или общинско училище през учебната 2021-2022 година.

Изключението е само за учениците от частните училища, които не получават такава помощ.

Не е необходимо да бъдат подавани заявления за помощта отново.

Важно условие е учениците да не правят до 5 неизвинени отсъствия.

Всеки месец от МОН предоставят файлове с отсъствията на учениците в Агенцията за социално подпомагане.

2926 са подадените заявления за първокласници, а 2727 са осмокласниците през миналата година, които са кандидатствали за помощта във Варна.

Средствата се отпускат независимо от доходите на родителите при условие, че децата им живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства, както и на настойник/попечител, който отглежда такова дете. Финансовата подкрепа се отпуска след подаване на заявление-декларация по настоящ адрес до съответното районно кметство, като крайният срок за подаване на заявления бе 15 октомври миналата година.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 10.01.2022 г. 16:47 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x