INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фейсбук спира софтуера за лицево разпознаване в снимки и клипове

Фейсбук обяви, че вече няма да използва софтуер за лицево разпознаване за идентифициране на лица в снимки и видеоклипове, съобщи Би Би Си.

Има нарастващи опасения относно етичността на технологията за разпознаване на лица, като се повдигат въпроси относно поверителността, расовите пристрастия и точността. Регулаторите все още не са предоставили ясен набор от правила за това как трябва да се използва софтуерът, казаха от компанията.


Досега потребителите на приложението в социалните медии можеха да изберат да ползват функцията, която ще сканира лицето им и ще ги уведоми, ако някой друг в платформата е публикувал тяхно изображение.

В публикация в блога си Джером Песенти, вицепрезидент по изкуствен интелект във фирмата, заяви: „На фона на тази продължаваща несигурност, ние вярваме, че ограничаването на използването на софтуера за лицево разпознаване до тесен набор от случаи е подходящо“.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 03.11.2021 г. 12:28 ч.

Източник: БНТ

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x