INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

„Фейсбук“ изгражда „Инстаграм“ за деца под 13 г.

„Фейсбук“ обмисля да пусне версия на популярната платформа за споделяне на снимки „Инстаграм“ за деца под 13 г., информира „Гардиън“.

Първи информацията съобщиха от BuzzFeed News. От ръководството на „Фейсбук“ са съобщили на служителите, че компанията ще започне да създава версия на „Инстаграм“ за деца под 13 г., която ще им позволи „безопасно“ да използват „Инстаграм“ за първи път.

В момента компанията не позволява на деца под тази възраст да откриват профил на платформата.

Говорител на „Фейсбук“ коментира пред „Гардиън“, че компанията проучва версия на „Инстаграм“ под родителски контрол, подобно на приложението Messenger Kids, което е за деца между 6 и 12 г.

„Все повече деца питат родителите си дали могат да се присъединят към приложения, които да им помогнат да общуват с приятели. В момента няма много опции за родителите, така че ние работим върху изграждане на допълнителни продукти…които са подходящи за деца, управлявани от родителите“, обясни говорителят.

Той поясни, че става въпрос за „Инстаграм“ за деца с родителски контрол, който ще позволи на децата да общуват с приятелите си и да откриват нови хобита и интереси.

В блог съобщение от по-рано тази седмица, в което не се споменава новият проект, компанията подчерта, че въпреки хората трябва да посочват възрастта си, когато се регистрират в „Инстаграм“, нищо не им пречи да излъжат при регистрацията.

От „Фейсбук“ обявиха, че ще преодолеят това с използване на алгоритми и математически модели. Компанията също обяви планове да наложи нови мерки за безопасност, включително предотвратяване на пълнолетни да изпращат съобщения на непълнолетни, които не следят.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 19.03.2021 г. 11:40 ч.

Източник: News.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x