INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Фандъкова с новини за ситуацията в София

„Всеки от нас трябва така да пренастрои ежедневието си, за да се съобрази максимално с мерките“, каза още тя.

Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали работят нормално. Това обяви в ефира на „Здравей, България“ кметът Йорданка Фандъкова. По отношение на хората, които не могат да се вместят в коридорите за напускане на столицата, градоначалникът посъветва работодателите да променят графика на служителите си. По данни на Столична община, положението в кварталите „Филиповци“ и „Христо Ботев“ се нормализира. На този етап нямало данни за напрежение, въпреки въведените по-строги меки. 

„Градският транспорт се движи. Ограниченията са за линиите извън София. Ситуацията е необичайна, но е продиктувана от поведението на много от нашите съграждани през вчерашния ден. В крайна сметка Националния оперативен щаб е длъжен да се погрижи за това заразата да не се разпространява в страната“, заяви кметът на София.

„Тъй като все още няма ограничения за движение в самия град, трябва да осъзнаем, че отговорността ни е много голяма“, посочи още тя. И допълни: „Разбира се, ситуацията е необичайна и динамична. Всички ние сме длъжни да следим какво се случва, за да предприемем адекатни мерки“.

По думите й всеки от нас трябва да пренастрои ежедневието си по начин, по който максимално да се съобрази с въведените мерки.

„Предлагам да оставим компетентните служби да се погрижат за конкретните случаи, но посланията ни да бъдат до всички. Аз съм убедена, че някои от вчерашните случаи наистина са излизали за работа или за да се погрижат за тежко болни. Но това бяха единични случаи. Повечето не знам дали осъзнаваха, че могат да пренесат заразата“, посочи още Йорданка Фандъкова.

„Грижите ми са за хората тук, които спазват правилата и търпят неудобства. Остава задължението да носим маски. Вчера видях много хора, които се движеха и разговаряха с техни приятели, които бяха без маски. Остава забраната за паркове, градинки и пазари“, каза тя.

Тя призова всички да проявим още малко търпение, за да не се налага да понасяме още ограничения. „Движението в София е свободно и това трябва да се оцени. Виждаме обаче какво се случва в Благоевград, виждаме и други градове, не искаме това да се случи „, каза още Фандъкова.


Публикувано на 17.04.2020 г. 11:59 ч.

Източник: Nova

Още по темата: